1. Wintersport Frankrijk
  2. Les Trois Vallees

Onze tips:

  1. Voordelig wintersporten in Frankrijk met Bizztravel
  2. Skien in Frankrijk met Husk Wintersport.
  3. Sunweb complete skivakanties en accommodaties in Frankrijk
  4. Complete wintersport met Vrij Uit v.a. € 260
  5. Boek accommodaties in Frankrijk voor uw wintersport bij Arke!

Wintersporten in Les Trois Vallees

Er is maar een skiparadijs in Europa die zich kan tooien met deze eretitel: Les Trois Vallees. Wie hier begint met skiën, kan dagenlang rondzwerven zonder op dezelfde plek terug te keren. Het grootste aaneengesloten skigebied van de wereld biedt namelijk meer dan 600 kilometer aan geprepareerde skipistes en 130 kilometer aan langlaufloipes.

Les Trois Vallees bestaat uit -hoe kan het ook anders- uit drie valleien die onderling met elkaar verbonden zijn. Maar niet alleen de lange afdalingen maken Les Trois Vallees een geliefd wintersportoord. De diverse Franse dorpen bieden ook elke skiliefhebber wat wils. Wie wil feesten en weinig om luxe geeft, kan terecht in Val Thorens, de party skihoofdstad van Frankrijk en het hoogst gelegen skioord van Europa. Een goedkoper alternatief maar minstens zo gezellig is het iets lager gelegen Les Menuires. Les Menuires is ook meer geschikt voor families met kinderen.

Het duurste en meest extravagante dorp van Les Trois Vallees is zonder twijfel Courchevel. Met verwarmde trottoirs, duur aangeklede winkeletalages en deftige hotels waant de skiliefhebber zich in het Beverly Hills van de Alpen. U vindt hier meer wintersport informatie over dit gebied.